Rroma.ro - home

Evenimente

Conferinta Europeana privind Minoritatea Romilor Obiectivul acestei conferinte este acela de a plasa Carta Alba a Guvernului Romāniei pentru Īmbunatatirea Situatiei Romilor īn context european si de a avea o abordare comparata a strategiilor guvernamentale pentru romi a tarilor candidate la procesul de integrare īn Uniunea Europeana. Este posibil ca aceasta conferinta sa fie organizata īn parteneriat cu Organizatia pentru Securitate si Cooperare īn Europa (OSCE), īn luna septembrie a.c.


Strategia Guvernului Romāniei pentru Īmbunãtãtirea Situatiei Romilor

Acordarea de asistenta tehnica īn vederea elaborarii Cartei Albe a Guvernului Romāniei pentru Īmbunatatirea Situatiei Romilor este unul dintre cele doua obiective principale ale Programului Phare pentru Romi. Acest proces de elaborare va asigura unificarea politicilor si strategiilor sectoriale pentru romi intr-o strategie unitara a Guvernului Romāniei si se va desfasura pe baza urmatoarelor urmatoarele etape:

  • Conferinta de Lansare a Atelierelor de Lucru Obiectivul acestei conferinte, ce va avea loc la mijlocul lunii februarie, este acela de a stabili prioritatile Guvernului Romāniei privind īmbunatatirea situatiei romilor, īn acord cu contextul national actual social si economic, cāt si din perspectiva procesului de aderare a Romāniei la Uniunea Europeana.
  • Program de training Membrii Atelierelor de Lucru vor participa la un program de formare īn management organizational care va pune accentul pe planificare strategica, managementul conflictelor, comunicare, etc.
  • Sedinte de planificare Vor fi organizate trei sedinte de planificare, a treia finalizāndu-se cu redactarea documentului de pozitii (position paper), care va asigura coeziunea rezultatelor si concluziilor primite din partea fiecarui Atelier de Lucru.
  • Conferinta Nationala la Nivel Īnalt Obiectivul acestei conferinte este acela de a identifica optiunea politica privind orientarea finala a Cartei Albe si de a media pozitiile potential divergente ale partenerilor din Proiect.
  • Sedinte de planificare Sunt planificate īnca doua sedinte de planificare care sa permita finalizarea redactarii Cartei Albe.
  • Conferinta Europeana privind Minoritatea Romilor Obiectivul acestei conferinte este acela de a plasa Carta Alba a Guvernului Romāniei pentru Īmbunatatirea Situatiei Romilor īn context european si de a avea o abordare comparata a strategiilor guvernamentale pentru romi a tarilor candidate la procesul de integrare īn Uniunea Europeana. Este posibil ca aceasta conferinta sa fie organizata īn parteneriat cu Organizatia pentru Securitate si Cooperare īn Europa (OSCE), īn luna septembrie a.c.

 

 

  English version

created and maintained by webdesigner.ro