Rroma.ro - home Fotograful


Arta Fotograficã

Balasz Attila || Mihaela Campeanu

Ma numesc Balázs Attila, m-am nascut in 13.04.1975 in orasul Targu Mures.
Am absolvit Liceul Tamasi Áron din Odorheiu Secuiesc dupa care timp de sase ani am fost cameraman si fotoreporter. In anul 1999 am intrat la Academia de Arte Vizuale Ioan Andreescu la setia Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii. Acum sint in anul II.
Am participat la mai multe expozitii foto comune si personale in tara si in Ungaria.

In anul 2000, Centrul de Resurse pentru Diversitatea Etnoculturala din Cluj a initiat proiectul ALTER-IMAGE cu scopul realizarii unei expozitii fotografice cu caracter documentar. Aceasta isi propune sa surprinda diversitatea culturala a etniilor din Romania in spatiul lor de existenta.

Pur si simplu nu-mi place sa dau titluri imaginilor mele.
Sunt niste "amprente" sufletesti si poate fiecare vede altceva in ele.

Citez din catalogul ALTER-IMAGE: "Am vrut sa privim prin ochii diversitatii, folosind doar camere de luat vederi, cautind prin cotidian semne ale diferentelor. Le-am gasit existand printre locurile commune ale vietii de zi cu zi, printre manifestarile globalizarii si vrem sa le oferim privitorilor. Exercitiul nostru nu este doar o constatare, ci un semnal ca exista ceva ce trebuie pastrat pentru ca exista, pentru ca ofera atatea aspecte, dimensiuni, ipostaze ale universalitatii.
Fara diversitate identitara cotidianul ar fi ceva anost, static, uniformizat si alineat. De aceea recunoasterea si prezervarea diversitatii se constituie ca un desiderat intr-o societate expusa tot mai mult provocarilor uniformizatoare."

Daca sunteti interesati in aceste fotografii va rugam sa contactati autorul la adresa balazsattila@freemail.hu

 
  English version

created and maintained by webdesigner.ro